De insteek van de training is contact. Partners zijn gescheiden en dat geeft veel veranderingen en spanningen in het contact. Tussen ex-geliefden en de kinderen. Hoe bereik je elkaar wanneer het zo spannend is. Het is moeilijk om open in contact te blijven wanneer je heen en weer geslingerd wordt in je gevoel. Je wilt wel delen wat er met je gebeurt, maar zo simpel is het niet om de juiste woorden te vinden.

 

Mijn overtuiging is dat iedereen daarvoor een unieke sleutel heeft. Een sleutel die is ontstaan door situaties in het verleden waarbij het spannend was. Iedere keer zocht je een eigen manier om met de situatie om te gaan. Denk maar aan je eerste schooldag, Sinterklaas, ruzies met je broer, zus of vrienden of vriendinnen. Logeren was misschien spannend. Wanneer je opgroeit vorm je een eigen manier om met spanning om te gaan en die reactie zet zich vast in je lichaam, je lichaam onthoudt het. Het kan zijn dat je heel druk wordt om de spanning niet te voelen of weg te krijgen. Misschien houd je je heel stil en kruip je het liefst weg. Je kan ook overal vol tegen in gaan om de controle proberen te houden of je loopt weg bijvoorbeeld naar je eigen kamer.

 

We gaan met elkaar boksen. Boksen gaat over kracht inzetten. Zet je jouw kracht in of houd je jezelf terug? Zet je teveel kracht in of juist te weinig. Houd je je eigen ruimte of laat je de ander voortdurend in jouw ruimte komen? Boksen gaat ook over grenzen. Bewaak jij je eigen grens?

 

Bij de bokssport gaat het erom je tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen. Wij gaan kijken hoe jij je kracht zo kan inzetten dat je zo lang mogelijk in contact kan blijven met de ander. Hoe ga je om met de spanning die ontstaat, lukt het om in contact te blijven? Dit vraagt om een voortdurende afstemming.

 

Een training voor het hele gezin. De relatie is verbroken, misschien is er al een ander huis, misschien een andere relatie. Maar ouders ben je voor het leven en de ervaring leert dat het voor kinderen heel erg belangrijk is dat er contact is tussen de biologische ouders. Dat ze niet hoeven te kiezen. Dat er naar hen geluisterd wordt. Dat ze de tijd krijgen om aan de nieuwe situatie te wennen.

Een training om met elkaar het contact aan te gaan wat nodig is om weer verder te kunnen. De kinderen coachen de ouders en andersom. Durven jullie het aan?? Ook inzetbaar voor samengestelde gezinnen waar het moeilijk is om de nieuwe situatie vorm te geven. Ook kan deze training ingezet worden als ondersteuning voor een mediation-traject.