Teams, de kracht van vechten voor jezelf en voor de ander.

 

Teambuildingsdag/Teamuitje

We starten met een creatieve invulling van de DISC methode. De DISC methode is een laagdrempelige manier om je voorkeur gedragsstijl in kaart te brengen.

Door deze stijlen in vier kleuren uit te drukken ontstaat er een mooi kleurenpalet wat inzicht geeft in de kwaliteiten, valkuilen en dynamieken binnen het team. En vooral het inzichtelijk en bespreekbaar maken van deze dynamieken geeft inzicht in waar de krachten en uitdagingen liggen van het team.

 

In het tweede gedeelte gaan we boksen. Onder het motto ” je bent zoals je bokst”.

 

Boksen geeft frisse en heldere inzichten in jouw eigen wijze van contact aangaan.
In deze workshop krijg je door te boksen meer inzicht in jouw gedrag wanneer er spanning ontstaat in een contact. Dit doen we door met elkaar kleine tweegevechtjes aan te gaan en met elkaar te ‘sparren’. Boksen is heel reflexmatig en geeft snel inzicht in ieders eigen voorkeursstijl. In de workshop verkennen we vier verschillende boks stijlen die mooi aansluiten bij de vier stijlen van de DISC methode.  Iedere stijl heeft haar eigen unieke kwaliteiten en groeimogelijkheden. “Welke heeft mijn voorkeur en waarin kan ik me ontwikkelen?” is een vraag die we boksend onderzoeken en waarbij we elkaar coachen in het uitproberen van ander gedrag.

 

In deze workshop wordt er veel gebokst maar is er ook ruimte voor reflectie en de koppeling naar de dagelijkse werkpraktijk met aandacht voor de “kleuren“ binnen het team.

Het resultaat aan het einde van de dag is inzicht in de kwaliteiten, valkuilen, dynamieken en groeimogelijkheden in het team, waardoor er meer wederzijds begrip ontstaat en er betere communicatie is.

 

Deze workshop kan natuurlijk ook als meerdere dagdelen aangeboden worden.