Ik ben Marike van Erp.

Als kind van 5 jaar was ik dol op zwemmen. Elke ochtend ging ik met mijn broer en nog wat de kinderen van de buurt van 7 tot 8 uur naar het zwembad. We hoefden alleen maar de straat over te steken en we waren er. Waterrat, plezier. Ik herinner me dat ik, zonder dat ik goed kon zwemmen, met een onbevangen gevoel van de hoge duikplank afsprong en dat de badmeester een haak in het water hield voor de zekerheid.

 

Later ging ik hockeyen bij Quick en tennissen bij Tachys. Ik was fanatiek, wilde maar één ding en dat was winnen. Als we met 4-3 verloren met ons hockeyteam dan was mijn weekend verpest. Ik ontleende erg veel aan de sport, aan het presteren. Het ging om winnen en verliezen. Ik was hard en onverbiddelijk.

 

In de vele uren sportlessen aan jongeren in het voortgezet (speciaal) onderwijs stond het presteren niet voorop. Iets durven doen wat je niet eerder aankon, een sprong over een bok, een aanmoediging naar elkaar in je team bij basketbal, dat was waar ik me op richtte. Dat wisten de jongeren niet. Zij hadden bovenal plezier en ook ongemak van de krachten en mogelijkheden van het opgroeiende puberlijf en het contact met elkaar. Ik wilde hoe dan ook dat iedereen mee kon en mocht doen, hoe gemakkelijk of moeizaam je ook kon bewegen, hoe populair je ook was.

 

Dit is de drijfveer in al mijn banen geweest, zoeken naar mogelijkheden, kansen creëren. Dit is mijzelf pas gelukt toen ik na een lange weg besefte dat ik de ander niet nodig heb om te verslaan om daar een goed gevoel aan te ontlenen of waardering en erkenning te krijgen. Ik kreeg mijn plezier en passie voor de sport weer terug toen ik besefte dat ik de ander nodig heb om te groeien, niet om te verslaan. Niet vechten tegen maar met de ander. Dat is mijn passie bij mijn bedrijf Full Contact. Dit vraagt om een voortdurende afstemming en zo zet ik boksen in! Niet om te winnen of te verliezen, maar samen te zoeken naar afstemming om in contact te zijn en te blijven, ook wanneer het spannend wordt. Om zo het beste in jezelf en de ander naar boven te laten komen. Daar is durf en moed voor nodig!

 

Ik ben een enthousiast en energiek mens. Ik ben weer terug op de duikplank waar ik me gesteund voel door de haak in het water en heel veel plezier heb en ook spanning beleef aan de grote sprong!